Actualidad Noticias Estem preparats per a tornar a la competició!

Estem preparats per a tornar a la competició!

Entrevistes

03 jul. 2020
La FVCV posa en marxa el Protocol de Prevenció enfront del SARS-COV-2.
FVCV
València

Fa uns mesos, parlem amb Jordi Carrasco, president del comité de competició de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, en una entrevista en la qual ens va donar les claus sobre l'anul·lació de les proves del calendari de regates i la reactivació de les mateixes amb motiu del Covid-19. Hui, al costat d'Elsa Schleissner, presidenta del comité jutges i àrbitres de la FVCV, ens compten les últimes novetats en matèria de competició i els protocols per a poder tornar a les proves i gaudir-les de manera segura i saludable per a tots.

Ara que ja estem en la “nova normalitat”, com està prevista que siga la volta a la competició?
Des que es va decretar l'estat d'alarma, des de la federació autonòmica hem treballat perquè tots els estaments que la componen: esportistes, clubs, tècnics i jutges sentiren el suport de la seua federació i tingueren la seguretat d'estar tots alineats en la cerca de l'objectiu principal per als nostres esport: organitzar la pràctica segura de la vela, amb tots els involucrats formats i motivats per a iniciar els entrenaments i les competicions com a les autoritats sanitàries ho permeteren. No podíem controlar el quan però sí que podíem treballar en el com i ací va ser on centrem tots els nostres esforços. Necessitàvem demostrar a l'administració, i així ho vam fer, que estàvem preparats per a iniciar els entrenaments i les competicions complint amb tots els requisits de seguretat necessaris. Fruit d'això és la creació del Protocol de Prevenció enfront del SARS-COV-2 que acabem de posar en marxa des de la Federació.

Quins protocols se seguiran per a poder mantindre les mesures necessàries per a poder desenvolupar les competicions en condicions òptimes?
Tots els clubs han treballat per a adaptar les seues institucions per a iniciar l'activitat i oferir els seus serveis amb seguretat. Des de l'Associació de Clubs de la Comunitat Valenciana per mitjà de la CEACNA i ANEN, i els agents principals del sector, treballem en els protocols per a les instal·lacions nàutiques esportives gestionades per clubs nàutics i el reinici de l'activitat del sector nàutic en general. D'altra banda, els tècnics de la federació van fer una gran faena per a l'elaboració del protocol i totes les instruccions i formularis necessaris per al reinici dels entrenaments, l'activitat a les escoles de vela i les competicions. El treball estava fet, els protocols preparats perquè, com a l'administració donara el vistiplau, arrancar amb l'activitat de la federació, dels clubs i escoles i les competicions.

Tornarem amb totes les classes o hi haurà algunes restriccions?
Podem reiniciar les competicions amb totes les classes. Les úniques limitacions, en aquest moment, la tenim amb el nombre de participants, que no poden ser superior a 300 participants.

Com estan portant aquesta situació els esportistes?
S'han mantingut en forma durant el confinament. Des de la federació, per mitjà de la direcció esportiva, s'ha mantingut contacte amb tots els esportistes que estan en el pla de tecnificació i van adaptar els seus entrenaments sense hores d'aigua. Actualment, ja porten un mes entrenant amb hores d'aigua així que estaran preparats. Viuen amb certa ansietat la incertesa de no saber el seu calendari de regates i les dates dels seus objectius de la temporada. A poc a poc el calendari es va fixant de nou i estan redefinint els seus objectius. Tots els nostres esportistes tenen moltes ganes de tornar a competir.

I els jutges?
La quarantena ha sigut sens dubte una etapa de molta inquietud i reflexió per a tots. Mancàvem d'informació i percebíem un futur incert en la volta de la competició. La Comunitat Valenciana disposa dels millors tècnics a nivell Nacional i Internacional, això ho han aconseguit a base de molt d'esforç, formació i exercir en nombroses regates, amb el que, ha sigut sens dubte per a tots ells, com posar l'ancora i capejar el temporal.
Des de la federació hem fet costat a tot el col·lectiu, realitzant formació online, xarrades, vídeos de reglament, a més de cursos instructius d'aplicació del protocol i mesures requerides en l'execució d'aquesta nova etapa. La nova normalitat , l'afronten amb gran optimisme i entusiasme per reprendre l'activitat, baixar la bandera i donar el senyal d'eixida.
 
Hi ha una previsió de possible timming de cara a la nova normalitat? Podrem veure en el calendari totes les proves ajornades abans que finalitze l'any? O es passaran a la temporada 2021?
Des de la federació hem treballat amb els clubs en els protocols i ja tenim el vistiplau de l'administració per a realitzar competicions. En uns dies celebrarem el comité de competició on fixarem el nou calendari de regates. Lamentablement, no és possible tornar a programar totes les regates que s'han hagut de suspendre per la crisi sanitària. Des del comité de competició treballarem amb tots els estaments de la federació per a fixar un calendari de regates on tots puguen tornar a competir i tinguem en el 2020 campions autonòmics en totes les classes. Els clubs i la federació han treballat molt en els protocols i estem en condicions de garantir als nostres esportistes, jutges i a l'Administracions que organitzarem proves de qualitat amb totes les garanties sanitàries.

Aprofite des d'ací per a agrair a tots els que formem aquesta federació de vela, des dels clubs fins als esportistes i tècnics el seu suport i paciència en uns temps tan difícils.