Actualidad Noticias El Bruixot es proclama campió de les 200 Milles a2 d´Altea

El Bruixot es proclama campió de les 200 Milles a2 d´Altea

Resultats
06 març 2023
Alberto de Castro i Axel Rodger del RCN València revaliden el seu títol aconseguit en 2019
CN Altea

La 37 edició de la Regata d'Hivern 200 milles a2 donava el tret d'eixida divendres passat 3 de març a les 12.00 hores. Un total de 24 embarcacions i 48 regatistes posaven rumb a Eivissa en aquesta prova organitzada pel Club Nàutic d'Altea i que ha sigut regata puntuable per a la Copa d'Espanya de Creuers A2.

Aquesta edició s'ha caracteritzat pel vent de baixa intensitat i les encalmades, unes condicions que han posat a prova la part més tàctica dels equips.

El Comité Organitzador donava l'eixida a l'hora prevista amb una intensitat de vent d'entre 7 i 8 nusos, una eixida que ha sigut molt ajustada i en la qual s'han donat dues anara de línia, totes dues embarcacions van haver de tornar per a prendre de nou l'eixida. Els vaixells van iniciar el recorregut de cenyida amb vent de llevant que prompte encalmaria creant zones amb diferent pressió.

L'embarcació Bruixot es posicionava al capdavant ja des de l'eixida, mantenint la seua posició durant tota la regata en temps real, encara que en compensat va lliurar diverses batalles.

A les 11.00 hores de la nit del divendres el vent rolaba al nord-est permetent navegar a la flota pràcticament a un brode fins a Conillera, primer punt de pas per Eivissa. Alberto de Castro i Axel Rodger viraven amb el Bruixot Eivissa i Formentera en primera posició en temps real, en constant pugna amb el M8 en temps compensat.

A poques milles es lliurara una altra batalla més atapeïda entre els d'Altea, el Guaguanco IV i els Llimbs II, i els de Torrevieja, el Maverta i el Computer, els quatre van envoltar les Pitiüses trepitjant-se els talons. També l'Aurora del *RCN Calpe es va mantindre tota la regata defensant en molt bona posició el seu temps compensat, però les opcions de podi es van esvair en entrar en una zona de vent calma prop de l'arribada.

33 hores i 6 minuts després de l'eixida, l'embarcació Bruixot travessava la línia d'arribada a Altea obtenint el primer lloc en temps real. Una hora i 15 min després el M8 també acabava el recorregut.

Una vegada la major part de la flota arribava a port el Comité Organitzador compensava els temps obtinguts per les embarcacions concorde al seu ràting, i es donaven a conéixer els guanyadors.

El lliurament de premis tenia lloc l'endemà, el diumenge 5 de març, a les terrasses del restaurant Bon Vent del Club Nàutic d'Altea. El bon temps, la música en directe i un menjar bufet van fer d'aquesta cita una autèntica festa de la vela amb més de 70 assistents.

Alberto de Castro i Axel Rodger del RCN València s'alçaven campions d'aquesta edició revalidant així el seu títol de 2019. Per descomptat l'embarcació Bruixot s'ha guanyat un lloc important en el palmarés de les 200 milles a2, el seu patró Alberto de Castro quedava també primer en 2014, 2005 i 1999. Els guanyadors rebien dos lingots d'un quilo de plata com a trofeu.

La segona posició, a tan sols 24 minuts en temps compensat dels guanyadors, anava per al M8 – Zas Compòsit de Jose Luis Francés i Carlos Francés del RCN València, els qui rebien dos lingots de mig quilo de plata.

La tercera posició l'obtenia el Maverta de José Ballester i Andrés Manresa del RCN Torrevieja, guanyadors de la passada edició de les 200 milles a2 de 2022.

I enguany tornava a entregar-se el Trofeu per Clubs. En aquesta 37 edició el club guanyador ha sigut el Real Club Nàutic de València per les posicions aconseguides per les embarcacions Bruixot, M8 i Entropia.

El lliurament de trofeus va comptar amb la presència de; Pere Barber, Regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Altea, Karina Gimeno, vocal de la FVCV, Joaquín Vegara,Comandant Naval d'Alacant i component del Comité d'Honor de les 200 Milles, Jerónimo Pacheco, Comandant Cap de la Companyia de Calp de la Guàrdia Civil, Juan Bosco Montero, Subdelegat de defensa d'Alacant, Marí Gil, president del Comité de Regata de les 200 milles a2 i Jose Román Zurutuza, president del CN Altea.

El nou programari per a vaixells de regata d'alta competició, Sailing Computer, ha triat també les 200 milles a2 per a presentar-se en societat. Amb l'embarcació Computer, Rufino Cardo i Jesús de Miguel, participen en aquesta edició donant a conéixer aquest programari que se centra en la gestió de dades de navegació, calibratge i correcció de l'electrònica de bord i anàlisi post-regata.