Actualidad Noticias El Espitós Un del CN Oliva torna a guanyar a Cullera

El Espitós Un del CN Oliva torna a guanyar a Cullera

21 jul. 2021
Dos locals del CN Cullera van completar el podi: el Barbablu i el Tourane. La regata va ser amb eixida compensada.
FVCV
FVCV
Cullera

El Espitós Un va ser el vencedor del XIX Trofeu Pirata Dragut, organitzat dissabte passat al migdia pel Club Nàutic de Cullera i celebrat en aigües de la localitat de la Ribera Baixa.

 

Així el veler del Club Nàutic d'Oliva torna a repetir triomf, després que ja guanyara l'anterior regata de juny. El podi el van completar dues embarcacions locals: el Barbablu de Carlos Pavía i el Tourane de Paco Bou.

 

Cal destacar que aquesta prova, a diferència de com se sol fer habitualment, es va celebrar mitjançant una eixida compensada. És a dir, no van eixir totes les embarcacions alhora, sinó que van anar eixint segons el seu ràting, que varia segons la seua grandària, les veles, etc.

 

I, d'aquesta manera, el primer vaixell a arribar en temps real va ser també el vencedor de la prova, a diferència de les regates habituals, on moltes vegades el que ha arribat el primer en temps real no és el vencedor, ja que el ràting (sistema de temps compensats) s'aplica en finalitzar la prova.

 

“Ha estat molt fanfarrona la regata”, ha assenyalat José Olcina, membre de la tripulació del Espitós Un, qui va afegir “és una regata que té molta faena per part de l'organització perquè han d'estar pendents de donar-li l'eixida a cada vaixell i nosaltres volem agrair-li-ho”.

 

El camp de regates estava situat entre la desembocadura del riu Xúquer i la costa de Tavernes. Olcina conta que quan van ser cap a Tavernes anaven de cenyida, però a la volta ja van traure el spi.

 

La resta de la classificació la completen: el Slainte, Sarantín, Saona, Tortooga, Mascoco, Constància, Maat, Lasalada i Obélix.