Actualidad Noticias El Trofeu Tabarca Vela Diputació d´Alacant situa a la província en l´epicentre de la vela nacional

El Trofeu Tabarca Vela Diputació d´Alacant situa a la província en l´epicentre de la vela nacional

Creuer

16 juny 2022
Ha sigut presentat oficialment en la Diputació d'Alacant pel diputat Bernabé Cano, el president del club Miguel López i la directora Inés Herrador. Se celebrarà del 7 al 10 de juliol organitzat pel Real Club de Regates d'Alacant.
FVCV
FVCV
Alicante

La regata Tabarca Vela Diputació d'Alacant torna aquest estiu amb més força que mai després de la inclusió de la prova com una de les seus de la Lliga Iberdrola de Vela Femenina, reservada a la classe J80. 

Aquest migdia s'ha presentat en la seu de la Diputació d'Alacant, institució provincial que col·labora des de fa anys en l'organització i difusió d'aquest important esdeveniment nàutic, considerat com un dels més rellevants de tot el Mediterrani.

El diputat d'Esports, Bernabé Cano, ha donat a conéixer, al costat del president i la directora del Real Club de Regates d'Alacant, Miguel López i Inés Herrador, tots els detalls de la competició que es tindrà lloc del 7 al 10 de juliol amb la participació de més de 500 regatistes, convertint a la província, tal com ha assenyalat el diputat, “en l'epicentre de la vela a nivell nacional”.

“El compromís de la institució provincial amb aquesta mena d'esdeveniments és absolut ja que no sols afavoreixen la pràctica de l'esport, sinó que a més ens permeten difondre turísticament el nostre territori i generar un important retorn econòmic”, ha manifestat Cano.

Per part seua, Miguel López, qui ha agraït el suport de la Diputació d'Alacant a aquest esdeveniment, ha destacat la implicació del club amb la protecció de l'entorn i el seu suport a l'esport femení. En aquest últim aspecte, López ha explicat que “enguany tenim l'honor de ser una de les quatre seus de la Lliga Iberdrola de Vela Femenina, una cosa molt important per a nosaltres ja que considerem essencial la integració de la dona en l'esport”.

El Tabarca Vela Diputació d'Alacant és una regata d'Alt Nivell de Creuers inclosa en el calendari oficial nacional. Aquesta emblemàtica competició, avantsala de la Copa del Rei, consta de cinc mangues, una de les quals serà la clàssica regata amb recorregut costaner a l'illa de Tabarca que es durà a terme el dissabte 9. 

Per part seua, els monotips J80 competiran els dies 8 i 9 en recorreguts sobrevent-sotavent. 

Entre les novetats d'enguany destaca així mateix la creació dels ‘Premis Tabarca Vela Diputació d'Alacant’ que busquen reconéixer i posar en valor la labor de periodistes i mitjans de comunicació nacionals i locals que amb el seu treball contribueixen a difondre i promocionar l'esport, especialment, el nàutic.

D'altra banda, en aquesta XXVI edició, l'esdeveniment torna a reafirmar el seu compromís amb la sostenibilitat a través d'una campanya de sensibilització amb la qual es pretén conscienciar sobre la necessitat de reduir l'ús de paper i plàstics i evitar el seu abocament a la mar. 

Així, entre les accions que es duran a terme destaca la utilització d'un vinil reciclat i reciclable per a la identificació dels vaixells participants i el foment de l'ús de botelles de metall entre les tripulacions. 

A més, tal com ha detallat Inés Herrador, “amb la finalitat d'implicar la societat i difondre els atractius turístics i la riquesa gastronòmica de la ciutat, tots els proveïdors de l'esdeveniment seran alacantins, i amb l'objectiu d'acostar la competició a la ciutadania, s'han dissenyat trams més pròxims a la costa”. 

L'acte ha comptat també amb la presència del director del Patronat Costa Blanca, José Mancebo, i amb el responsable de l'Escola de Vela del RCRA, Evaristo Cabanell.

 

Sobre el XXVI Tabarca Vela Diputació d'Alacant

El XXVI Trofeu Tabarca Vela, està organitzat pel Real Club de Regates d'Alacant, per delegació de la Real Federació Espanyola de Vela (RFEV), la col·laboració de l'Associació Espanyola de Clubs Nàutics (AECN) i l'autorització de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana (FVCV).

La regata compta amb el suport institucional de la Diputació d'Alacant, la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament d'Alacant, Costa Blanca, Alacant City & Beach i Alacant Sport Destination.