Actualidad Noticias El RCN Torrevieja aconsegueix la tercera posició en la Lliga Espanyola de Vela de Clubs nàutics a Altea

Resultats
03 nov. 2022
Set clubs procedents de tres comunitats autònomes han competit aquest cap de setmana a Altea en la primera de les dues jornades de la Lliga Espanyola de Vela de Clubs Nàutics 2022
RCN Torrevieja

Organitzada per la Real Federació Espanyola de Vela i el Club Nàutic d'Altea aquesta prova ha estat marcada per un alt nivell competitiu. Han sigut tres intensos dies en què els equips han competit en proves de flota, en tripulacions mixtes i amb judici directe en la mar.

Van començar les prova el dissabte 29 d'octubre a les 12 del matí amb vent de llevant. Les sis embarcacions de vela de creuer del Club Nàutic d'Altea eixien a l'aigua amb sis dels equips, el seté en una pneumàtica per a fer canvis en l'aigua després de cada mànega.

El vent permetia el primer dia una bona jornada amb 14 nusos de mitjana. Després de completar un total de 10 mànegues la classificació quedava liderava pel RCN Torrevieja seguit del RCN València, el RCN d'Escull i el CN Altea. Aquests quatre equips han sigut els favorits durant els tres dies de regata, liderant les classificacions i lluitant per pujar llocs.

Amb molta menys intensitat el diumenge el vent va continuar bufant de llevant, amb vents de 6 nusos i a penes 5 nusos al final del dia. El dia acabava amb l'equip de València en primera posició, seguit pels regatistes de l'Escull i en tercer lloc l'equip d'Altea. En l'última jornada del dilluns el vent va bufar de sud i el comité va poder realitzar un total de 10 mànegues. Ací el RCN Torrevieja va poder navegar molt sòlid per a llevar de la tercera posició en el calaix als locals, i posar-se tercers en aquesta primera jornada de Lliga.

A les 17.00 hores es realitzava el lliurament de trofeus en les instal·lacions del Club Nàutic d'Altea i es donaven a conéixer als guanyadors. El Real Club Nàutic de València va recollir el primer lloc. La segona posició va ser per al Real Club Nàutic d'Escull i va pujar al podi en tercer lloc el Real Club Nàutic Torrevieja.

Es tracta d'una regata d'embarcacions monotip on el club organitzador posen a la disposició dels equips sis vaixells iguals amb els quals es competirà, tots de les mateixes característiques. El Club Nàutic d'Altea ha utilitzat el model Platu 25. El lliurament de trofeus va ser present Pablo Lorente, vocal del CN Altea, i la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana i la RFEV.