Actualidad Noticias "En els principis d´aquest esport, no existia ni tan sols un mètode per a ensenyar" C Voyer, gerent de SeaSurf Patrol Windsurfing School

"En els principis d´aquest esport, no existia ni tan sols un mètode per a ensenyar" C Voyer, gerent de SeaSurf Patrol Windsurfing School

Institucional
26 abr. 2022
"Aquest esport t'ensenya a prendre les teues pròpies decisions i a ser responsable tant de tu com dels altres" C Voyer
FVCV
FVCV

1. SeaSurf Patrol, ‘La Patrulla dels Surfers’, com naix aquesta escola i quins van ser els motius que et van portar a crear-la?

 

Naix a través d'una fusió de les emocions que em fa sentir aquest esport i la necessitat de connectar amb la naturalesa. Una gran motivació i les ganes de compartir tot això amb els altres van ser claus per a començar aquesta aventura.

 

2. Els seus orígens es remunten a 1977 quan aquesta disciplina acabava d'arribar a Europa, heu sigut una escola pionera a nivell nacional en l'ensenyament d'aquestes modalitats?

 

Sí, hem sigut una escola pionera a nivell nacional i europeu. En els principis d'aquest esport, no existia ni tan sols un mètode per a ensenyar. S'ha hagut de pensar en exercicis per a crear una progressió i la nostra escola ha treballat molt en això. Per descomptat, tot això sense oblidar un objectiu primordial que ens mou a seguir: Trobar el plaer i les emocions.

 

3. En els últims anys i amb l'arribada del Foil, aquestes modalitats de vela lleugera han evolucionat molt, com es treballa des de SeaSurf Patrol perquè siga una escola sempre a l'avantguarda de l'ensenyament nàutic?

 

Fent costat a escoles o clubs que tenen possibilitat de desenvolupar aquestes noves modalitats. La nostra prioritat està a ensenyar a la majoria, a participar en el manteniment del cos físic i psicològic dels nostres alumnes. Aquest esport t'ensenya a prendre les teues pròpies decisions i a ser responsable tant de tu com dels altres.

 

4. A més de la part pràctica i esportiva, quins altres valors s'intenten transmetre en els cursos que es realitzen en SeaSurf Patrol?

 

Una part del nostre treball està en l'ensenyament d'aquesta modalitat: el Windsurf. El monitor: ensenya. L'altra part està en la transmissió de regles de comportament i de valors. L'educador esportiu: educa.

Com deia Plató en La República: “No hi haurà perquè, benvolgut amic, que emprar la força per a l'educació dels xiquets; molt al contrari, haurà d'ensenyar-se'ls jugant, per a arribar també a conéixer millor les inclinacions naturals de cadascun”.

 

5. Entre els vostres esportistes teniu a veterans windsurfers de la nostra Comunitat com Rafael Ros o fins i tot tu mateix, que enguany heu tornat a estar a la part alta dels medallers autonòmics i nacionals de la classe, com s'aconsegueix continuar collint èxits i estar a tan alt nivell esportiu malgrat anar sumant anys?

 

Amb molta motivació, entrenaments, participació en les regates a les quals podem anar, encara que no són totes les que volguérem…

 

6. Com esteu preparant la temporada d'estiu 2022 en SeaSurf Patrol?

 

L'estem preparant amb ganes i molta il·lusió, com sempre. Perseguim aqueixa cerca d'emocions i vibracions positives.

 

7. Quins objectius teniu per a aquesta temporada estival?

 

Fomentar la navegació i l'acostament al medi marí, sobretot, utilitzant taules amb orsa.

 

8. Sou una de les Escoles Homologades de la FVCV, què us aporta formar part d'aquesta xarxa d'escoles?

 

Encara que som una escola privada, treballar en unió amb una entitat com la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana et facilita el treball. És una relació de sinergia on donem i rebem.

 

9. Quin és el valor diferencial de la vostra escola?

 

Difícil contestar. Intentem no comparar-nos amb altres escoles o clubs. Potser som una escola exigent, fomentant esforços cap a sub-objectius i objectius assolibles. La nostra filosofia persegueix una frase molt coneguda: “Si vols aconseguir el que encara no has aconseguit, necessites fer el que encara no has intentat.”

 

10. La relació que hi ha entre totes les persones que hi ha darrere de cadascuna de les escoles que formen part d'aquesta xarxa és molt bona, sou com una família nàutica?

 

Som tots companys i companyes d'un mateix camí, encara que amb modalitats diferents: Windsurf, Kitesurf, Foil, creuers, vela lleugera…