Actualidad Noticias Genis Hontoria i Carlos Olsson compleixen el somni de completar la Mini Transat

Genis Hontoria i Carlos Olsson compleixen el somni de completar la Mini Transat

Resultats
16 nov. 2021
Els regatistes de la FVCV que es van submergir en aquesta aventura transatlàntica ja han arribat a Guadalupe aconseguint completar el desafiament
FVCV
Guadalupe

Carlos Olsson i Genis Hontoria es van embarcar, el mes de setembre passat en el jacint francés, per a complir un somni: completar la Mini Transat 2021. Després de finalitzar amb èxit la primera etapa, que els va portar des dels Sabres d’Olonne fins a l'Illa de la Palma, els regatistes valencians havien de posar rumb a completar les 2.700 milles que componien la segona etapa i amb les quals posaria el fermall final a la 23a edició de la Mini Transat EuroChef.

A bord del Koan, el veler Pogo 2 de 2007, i del Blue Oscar, un Nacira que ja sap el que és guanyar la Mini Transat ja que ho va fer en 2013, Carlos Olsson i Genis Hontoria posaven inici a la segona fase que els portaria des de Santa Cruz de la Palma fins a Saint-François (Guadalupe). Un recorregut que posaria a prova la seua capacitat mental i física en la navegació d'altura. 

Genis Hontoria: 17 dies 00 hores 57 minuts 50 segons

El 15 de novembre a les 15.57:50 hores (hora de París) Genis Hontoria i el Blue Óscar han travessat la línia de meta d'aquesta segona etapa de la 23a edició de la Mini Transat EuroChef. Així, Hontoria ha tardat 17 dies 00 hores 57 minuts 50 segons a completar les 2.700 milles situant-se en la 25 posició. El seu temps en totes dues etapes és de 28 dies 01 hores 03 minuts 38 segons.

“Tot ha eixit molt bé, no he tingut cap mal encara que és cert que m'ha semblat una mica llarg. Portava el vaixell ben preparat, així que vaig poder dormir i menjar molt (riures). Al principi l'aventura va ser bastant tranquil·la però els dies següents, quan el vent es va alçar, van començar a ser durs. Vaig cometre diversos errors però gens greu pel que estic molt emocionat d'haver arribat fins ací, he complit el somni de la meua infància!” comptava Genis a la seua arribada a Guadalupe.

Carlos Olsson: 17 dies 12 hores 32 minuts 42 segons

Carlos Olsson i Koan, un veler Pogo 2 de 2007, creuaven fique hores més tard. El 16 de novembre a les 03.32:42 (hora de París) el patró del Bridgestothesea arribava a Guadalupe després de completar les 2.700 milles del recorregut entre Santa Cruz de la Palma i Saint-François en 17 dies 12 hores 32 minuts 42 segons. Així aconseguia entrar en la 26é posició de la 23a edició de la Mini Transat EuroChef sumant un temps de carrera en totes dues etapes és de 28 dies 13 hores 00 minuts 12 segons.

‘Ha sigut una aventura increïble. Més del que imaginava. Cada dia en la mar ha sigut realment especial. La carrera va ser súper interessant. Vaig aprendre molt de nou, en el vaixell, en la navegació però també sobre mi. Em vaig emocionar en dir-me a mi mateix que havia aconseguit creuar i arribar, però també em vaig adonar que aqueix era el final de la història. Realment no em vaig adonar. Per cert, quan vaig descobrir la badia de Saint-François, vaig pensar que seria genial començar ací, però em vaig adonar que no hi havia una tercera etapa! (Riures) És una aventura que no volem que acabe mai!” relatava Carlos a la seua entrada.