Actualidad Noticias La 40 Copa del Rei MAPFRE aconsegueix velocitat de creuer

La 40 Copa del Rei MAPFRE aconsegueix velocitat de creuer

Creuer

03 ag. 2022
La incorporació de les classes que competeixen en monotips J70 i J80 va completar la flota que va reunir més de 100 vaixells participants
Copa del Rey MAPFRE

La segona jornada de competició va reunir per primera vegada els participants de les nou classes que competeixen per la 40 Copa del Rei MAPFRE.

El programa va constar de dues proves per a tots menys els Mallorca Sotheby's Women’s Cup i Herbalife J70, que es van estrenar amb tres mànegues. El vent va tornar a complir amb les expectatives, presentant condicions a l'entorn dels 12 nusos de Embat, el fiable tèrmic que converteix a la badia de Palma en un autèntic paradís per a la navegació a vela. 
 
Els líders de la 40 Copa del Rei MAPFRE al final de la segona jornada de competició són: HM Hospitals en BMW ORC 1, Teatre Soho CaixaBank en BMW ORC 2, Scugnizza en BMW ORC 3, Mestral Fast en BMW ORC 4, One Group en ClubSwan 50, Koyré-Spirit of Nerina en ClubSwan 42, Farstar en *ClubSwan 36, Balearia a Mallorca Sotheby's Women’s Cup i Let it Be en Herbalife J70.
 
Teatre Soho CaixaBank i Scugnizza, impecables
En BMW ORC 1, el podi és cosa dels tres DK46 de la classe. El HM Hospitals de Carles Rodríguez va cedir dos punts respecte als seus més directes rivals però conserva el lideratge després d'anotar un seté i un primer. Afronta la tercera jornada amb tres punts d'avantatge sobre l'Estrella Damm de Luís Martínez Doreste (3+3) i quatre sobre el Palibex de Pichu Torta (2+4). El Aifos500 de l'Armada Espanyola, que començava el dia segon, va caure a la cinquena plaça després d'uns discrets 5+6, aquesta vegada sense el Rei Felip a bord.
 
El millor en BMW ORC 2 va tornar a ser el Teatre Soho CaixaBank, que avança ferm en el seu defensa del títol aconseguit en 202. El vaixell de l'armador/timoner Javier Banderas i el tàctic Luis Doreste va signar una targeta impecable que se suma a l'excel·lent rendiment d'ahir (quan va cedir només mig punt) per a liderar la provisional per cinc punts sobre el Katarina II i 8,5 sobre el Rivareno Gelato – Elena Nova, els altres dos Swan 42 CS de la classe. 
 
En BMW ORC 3 lidera l'únic vaixell infal·lible d'aquest inici de la 40 Copa del Rei MAPFRE. El Scugnizza de Enzo de Blasio va reeditar el domini de la jornada inaugural i acumula ja quatre victòries parcials de quatre possibles. Segon (a deu punts) és el Immac Fram i tercer (a 11) el millor vaixell espanyol de la classe, el Bruixot. 
 
La classe BMW ORC 4 va tornar al RCNP amb canvi al capdavant de la classificació. El Mestral Fast de Jaime Morell i el Enewtec de Miguel Giménez es van alternar en les dues primeres posicions de les proves disputades, relegant a l'anterior líder, el Meerblick Fun, a la tercera posició provisional. Els tres afronten la tercera jornada concentrats en dos punts, amb Mestral Fast al capdavant. 
 
Canvi al capdavant de ClubSwan 36
En ClubSwan 50, l'alemany One Group va patir per a defensar el lideratge obtingut en la primera jornada. El vaixell de Stefan Heidenreich va anotar un dolorós nové en la prova inicial i va guanyar la segona, tornant a port empatat a punts amb el campió 2021, el Earlybird d'Hendrik Brandis. El millor del dia va ser el Hatari de Marcus Brennecke, amb un primer i un tercer. El Tenaç de Pablo Garriga, únic vaixell espanyol de la classe, va arribar a col·locar-se al capdavant i ocupa la quarta posició (3+7 hui). 
 
En ClubSwan 42, el Koyre – Spirit of Nerina de Mirko Bargolini eixia a l'aigua com a sòlid líder després de guanyar les dues proves d'ahir i tornava conservant la seua posició malgrat un rendiment més discret (6+2). Hui les coses van estar més disputades, amb repartiment de victòries entre el Raving Swan i el Canopo, ara empatats a quatre punts del líder. 
 
En ClubSwan 36, el nou líder és l'actual subcampió del món, l'italià Farstar de Lorenzo Monzo, després de sumar un cinqué i un primer. Avantatja per un punt a l'alemany Goddess i per dos al campió 2021, el monegasc G-Espot. 
 
Triple sessió de J70 i J80
En el debut de la classe Mallorca Sotheby's Women’s Cup, el Balearia de María Bover és el primer líder de la setmana després de cedir només un punt en les tres mànegues disputades. Les xiques del RCNP i avantatgen per quatre a l'equip campió 2021, el Dorsia Covirán de Natalia Vía-Dufresne. 
 
L'estrena de Herbalife J70 es va saldar amb tres guanyadors diferents. El millor de la jornada va ser el campió 2021, el Let it Be de Juan Calvo, que inicia la defensa del seu títol amb dos punts d'avantatge sobre el Celler Ca Marles de Jorge Martínez Doreste i tres sobre el Alcaidesa Marina de Gustavo Martínez Doreste.
 
Per la Sèrie Final
El format de competició de la 40 Copa del Rei MAPFRE es divideix en una Sèrie Prèvia i una Sèrie Final. La primera finalitza demà i decidirà els punts amb els quals cada equip comença la definitiva a partir del dijous. La Sèrie Final es decidirà a un màxim de cinc mangues per a tots menys els J70 i J80, que podran disputar fins a huit.
 
La primera eixida del dia està programada a partir de les 13:00h, i podrà ser seguida en directe a través de la TV oficial de la Copa del Rei MAPFRE en la web de l'esdeveniment, www.regatacopadelrey.com
 
La 40 Copa del Rei MAPFRE es disputa del 30 de juliol al 6 d'agost sota l'organització del Real Club Nàutic de Palma i la Real Federació Espanyola de Vela, amb el patrocini de MAPFRE i la col·laboració institucional del Govern dels Illes Balears, l'Ajuntament de Palma, la Autoritat Portuària de Balears i la Federació Balear de Vela.