Actualidad Noticias L´aposta de la Federació de Vela de Comunitat Valenciana per la vela femenina

L´aposta de la Federació de Vela de Comunitat Valenciana per la vela femenina

01 jul. 2021
Sota projectes propis com ‘La mar de Dons’ o el suport a uns altres com al ‘Dorsia Coviran SomVela Team’, la FVCV posa de manifest un dels seus objectius principals: fomentar la pràctica esportiva de les dones
FVCV
FVCV
València

Un dels propòsits primordials de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana és treballar per a crear i desenvolupar projectes que fomenten la integració de la dona en l'esport de la vela, així com donar suport a aquelles iniciatives que tinguen el mateix objectiu.

En aquesta línia, la Federació va desenvolupar i va impulsar el Programa de Difusió ‘La Mar de Dons’ que es va posar en marxa el maig passat i que estarà vigent durant tot 2021 en diferents punts de la nostra Comunitat. Després de l'èxit que va tindre en 2019 i 2020, enguany, FVCV no va dubtar a incentivar-lo i acostar-lo a les Escoles de Vela de la CV perquè pogueren posar a la disposició de les dones valencianes diferents embarcacions i que així s'iniciaren en el món de la vela.

Però a més d'incentivar la vela base, la FVCV també ha volgut promoure la vela de competició És per això, que ha decidit fer costat a l'equip femení que conformen les xiques del ‘Dorsia Coviran SomVela Team’ i que a bord d'un J80 ajudaran a pujar la representació femenina en esdeveniments clau en el món esportiu espanyol. Un equip femení líder que, a més, compta amb tres dones olímpiques aborde i que han sigut la revolució femenina en les proves més importants del calendari d'aquests últims anys. ‘El nostre objectiu ve carregat d'ànsies i èxits i sempre volem donar el millor de nosaltres mateixes, sent ambaixadores dels valors que representem i dels quals ens sentim orgulloses de defensar i divulgar’ declaren les xiques del Dorsia Coviran SomVela Team.

Uns valors i un esperit que comparteix la FVCV. Per això, per continuar treballant i lluitant per la igualtat, la Federació ha volgut conjuminar forces amb aquest equip i secundar-lo en totes les seues marxes.

A més, amb aquest objectiu d'apostar tant per la vela base femenina com per la vela de competició, posteriorment es realitzaran accions conjuntes en les quals les dones que s'estiguen iniciant en el món de la vela puguen nodrir-se dels coneixements i l'experiència d'aquelles que es dediquen a la competició i les regatistes més experimentades puguen contagiar-nos de tots aqueixos valors que representen i junts sembrar passos que porten cap a la integració femenina en la vela de manera permanent.