Actualidad Noticias La Comunitat Valenciana s´emporta els dos títols nacionals que hi havia en joc en la Olympic Week

La Comunitat Valenciana s´emporta els dos títols nacionals que hi havia en joc en la Olympic Week

11 febr. 2024
Gonzalo Suárez (CN Altea) es proclama campió d'Espanya d'ILCA7 i Guillermo Beltri (RCN Torrevieja) alça la Copa Nacional de IOM Ràdio Control

La 9é Comunitat Valenciana Olympic Week tanca el seu segon esdeveniment en el qual s'han definit dos medallers nacionals. D'una banda, en el Real Club de Regates d'Alacant hem conegut als nous campions d'Espanya d'ILCA7 i en el Real Club Nàutic Torrevieja als vencedors de la Copa nacional de IOM Ràdio Control.

Si per alguna cosa s'han caracteritzat tots dos campionats, és perquè la flota ha hagut d'adaptar-se a molt diversos tipus de vent, perquè s'han viscut dies de baixa intensitat, on l'Èol no ha sigut capaç de superar els 10 nusos, dies de calma total i dies en què ha arribat a aconseguir els 25.

L'experiència i la perfecta aclimatació a estes condicions dels valencians Gonzalo Suárez (CN Altea) en ILCA7 i Guillermo Beltri (RCN Torrevieja) en IOM han fet que el triomf de tots dos campionats s'haja quedat en la Comunitat de L’Esport amb la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana.

 

Els líders s'emporten el títol amb gran avantatge

En esta quarta i última jornada del Campionat d'Espanya de ILCA 7, inclòs dins del programa esportiu de la CV Olympic Week, Gonzalo Suárez eixia amb l'objectiu de defendre la seua primera posició en la classificació general. I encara que en el primer parcial del dia no ha estat encertat en les seues decisions i entrava fora del top ten de la flota, prompte va entendre el camp de regata i, finalitzant el dia amb un primer i un segon, s'ha proclamat campió d'Espanya de ILCA 7 esta temporada. Un títol que ha aconseguit obtindre amb gran resolució, perquè ha aconseguit traure-li 30 punts al seu principal rival el balear Pep Cazador (CN s'Arenal) que finalitza en segona posició. Completant el medaller absolut entra Carlos Roselló (CN Eivissa). En el seu medaller absolut la Olympic Week manté els mateixos guanyadors.

En u21 el vencedor ha sigut David Ponseti (RCN Palma) seguit dels també balears Jagoba Huercanos i Pedro J.Conde (RCN Palma). La Comunitat Valenciana Olympic Week manté la mateixa classificació excepte en el tercer lloc sub21 en el qual entra el britànic Arthur Farley.

En la Copa d'Espanya de IOM Ràdio Control que s'ha celebrat en el Real Club Nàutic Torrevieja, Guillermo Beltri (RCNT) ha deixat el títol a casa en proclamar-se vencedor esta temporada amb gran solvència i capacitat, perquè s'ha mantingut al capdavant durant tot el campionat. Completant el podi nacional se situen el balear Miguel Salvador (CV Port d’ Ándratx) i el valencià Juan F. Chumilla (RCN Torrevieja).

 

Sobre la 9é Comunitat Valenciana Olympic Week

La regata està organitzada per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana juntament amb el RCN València, el RCR Alacant, el CN Santa Pola i el RCN Torrevieja i gràcies a l'impuls de la Fundació Trinidad Alfonso i el Comité Olímpic Espanyol a través del programa d'ajudes a competicions PAC CV, a l'ésser un esdeveniment esportiu celebrat en la Comunitat Valenciana, la Comunitat de l’Esport.

 

La regata s'està celebrant del 8 al 18 de febrer i finalitzarà la setmana vinent amb:

En el Real Club de Regates d'Alacant competiran modalitats de ILCA 4 i 6 al costat dels 420.

En el Club Nàutic Santa Pola es reuniran les diferents modalitats de IQFoil, Raceboard, BIC Techno 293 i windsurfer. És ací on els IQFoil celebren el seu Campionat d'Espanya 2024.

En el Real Club Nàutic de Torrevieja es disputarà la Copa d'Espanya, per a les classes Europe i Flying Dutchman.

I el Real Club Nàutic de València tornarà a ser escenari per a les classes Waszp, F18, Classe A, Hobie16 i Patí a Vela.