Actualidad Noticias Els millors catamarans de la Comunitat Valenciana competeixen pel títol autonòmic en Pobla Marina

Vela lleugera

13 maig 2021
La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana ha celebrat durant el 8 i 9 de maig el Campionat Autonòmic de Catamarans per als Classe A, els F18, els Hobie 16 i els Interseries
FVCV
FVCV
Pobla Marina

Un vent perfecte per a la navegació dels catamarans va fer gala en Pobla Marina durant el 08 i 09 de maig on van competir els millors regatistes autonòmics d'aquesta classe en les quatre modalitats que hi havia en joc: Classe A, F18, Hobie 16 i Interseries. Unes condicions idíl·liques que van permetre que es completara el programa previst de tres mangues per dia. Amb un total de sis proves puntuables finalment vam poder conéixer els noms dels campions autonòmics de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana aquest 2021.

La classificació dels Classe A va estar liderada per Rafa Gómez. Encara que no va començar amb bon peu ja que va haver de retirar-se en la primera pispa de la competició, prompte va remuntar i es va mantindre a dalt durant la resta de proves disputades. Però va ser l'últim dia quan, en sentenciar les dos mangues finals i aplicar-se el descarte a la mànega en la qual va haver de retirar-se, quan va pujar directe a l'alt de la classificació, proclamant-se campió autonòmic 2021 de classe A. Empatat a punts quedava en segona posició Abdon Ibáñez i completava el podi Toni Ballester, que després de ser campió autonòmic de Classe A en 2020, no va poder revalidar el títol.

Sis regatistes componien la llista d'inscrits dels F18 que va tindre un clar protagonista: Robert Flinheer. Després d'adjudicar-se quatre parcials dels sis completats, va ser el vencedor indiscutible en aquesta classe. Per darrere d'ell, completaven el medal.ler autonòmic David Rabasa que es feia amb la plata i Michael Tingues que s'emportava el bronze.

I amb set catamarans en lliça, els Hobie 16 es convertien en la classe amb més participació del campionat. Una modalitat en la qual va despuntar el regatista Marc Jovani. Amb cinc victòries a la seua esquena, Marc no va donar treva als seus rivals i es va proclamar campió autonòmic de Hobie 16. Gerard Loos pujava al segon escaló del podi i Héctor Sanz completava el podi final.

Els Interseries també van tindre domini absolut d'un regatista: Marc Verdaguer. Va estar imbatible en cadascuna de les mànegues i agafant el lideratge ja en l'inici de la competició no el va soltar fins al final. Sis primers consecutius ho coronaven com a campió absolut d'aquesta classe en Pobla Marina. Completaven el top tres Alfredo J. Bernad i Jacopo Salvemimi.