Actualidad Noticias Violeta del Regne i Jordi Cargol campions d´I Trofeu Vela Inclusiva Internacional Diputació d´Alacant

Violeta del Regne i Jordi Cargol campions d´I Trofeu Vela Inclusiva Internacional Diputació d´Alacant

Vela adaptada

18 set. 2023
La cita ha estat organitzada pel RCN de Torrevieja
Sailing Comunicación

L'I Trofeu Vela Inclusiva Internacional Diputació d'Alacant ja té als seus primers campions. El Real Club Nàutic de Torrevieja tanca aquest primer lliurament de vela inclusiva, dins de la classe Hansa 303, complint amb el programa, encara que el vent ha sigut molt més benèvol amb la flota, mantenint-se en un Sud-est amb una mitjana de 8-9 nusos d'intensitat, la qual cosa ha permés tancar el programa amb sis en total.

Violeta del Regne continua regnant entres les dones d'Hansa 303

En categoria de dones la triple campiona del món, la balear Violeta del Regne (CV Port d’Andratx) ha sumat un nou títol al seu extens palmarés dins de la classe Hansa 303. Amb parcials de 1-5-4-9-5-4, amb un descarte aplicat (9), Regne es fa amb ceptre en aigües torrevejenses sumant un total de 19 punts. La regularitat en les dues jornades ha sigut clau per al triomf.

La plata i el bronze se l'emporten la turca Mirry Ulas i la balear Jana Mestre. La primera tanca la seua primera regata en aigües torrevejense amb un total de 25 punts, destacant en el seu caseller un segon lloc parcial, obtingut en la primera prova del dissabte. Mestre, per part seua, es queda amb 5 punts més, 30. El seu millor parcial s'ha produït en la quarta prova, primera de hui diumenge.

Jordi Cargol continua creixent en Hansa 303, primer títol en la classe

Pel que respecta als xics, màxima igualtat en la qual el català Jordi Cargol (CNCB & CV Palamós) ha imposat la seua llei a Torrevieja. A excepció d'un quart lloc, parcial que es llevava en aplicar-se el descarte, la resta ha estat sempre entre els tres primers: 2-3-2-3-3.

Cal destacar que aquesta és la segona regata en la qual Cargol competeix en Hansa 303. La seua primer presa de contacte va ser en la Copa d'España Hansa 303 d'Andratx en la qual aconseguia el bronze.

La segona i tercer plaça ha sigut per a dos representants del CV Port d’Andratx: Pau Toni i Isaïes Iglesias respectivament. Toni es queda amb 26 punts, a 13 del campió, sent el seu millor parcial un tercer, obtingut en la segona prova del dissabte. El seu company tanca la seua participació a Torrevieja amb 37 punts.

En clau local destaca quarta plaça aconseguida per Gerardo Cerezuela, a només 4 punts d'aconseguir el podi a casa. El regatista torrevejense tanca la Regata Inclusiva Internacional amb parcials de 8-8-10-11-8-7, amb 41 punts.

Aina Gelpí s'emporta el trofeu en la categoria Inclusiva

Quant a la categoria Inclusiva (general absoluta, regatistas amb i sense mobilitat reduïda) la vencedora ha sigut la catalana Aina Gelpí amb tres triomfs parcials, dos segons i un tercer lloc.

El lliurament de trofeus han sigut presents Diana Box, regidor d'Esports de l'ajuntament de Torrevieja, acompanyada per Trudy Pérez, regidora d'ONG i Diversitat Funcional; Carlos Torrado, president de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana; Sergio Ripoll, Coordinador General de la Regata; Germán Soler, president del RCN de Torrevieja, acompanyat per Conchita Esquiva, vicepresidenta del RCNT.