Actualidad Noticias ‘Cada sector necessita un assessorament especialitzat, i el nàutic és un d´ells. En ell ens hem concentrat des del principi’ Patricia López, directora Lavani Assegurances.

‘Cada sector necessita un assessorament especialitzat, i el nàutic és un d´ells. En ell ens hem concentrat des del principi’ Patricia López, directora Lavani Assegurances.

Entrevistes

30 nov. 2020
'Els clients nàutics saben que comprenem de seguida el que ens demanen, coneixem les seues inquietuds, els seus dubtes, i estem molt satisfets d'haver pogut ajudar-los en tots aquests anys a trobar les assegurances més beneficioses per a ells' Patricia López
FVCV
FVCV
València

1.- Què és el que et va moure a crear i vas obrir en el camp de les assegurances? Per què vas decidir muntar l'empresa?

En primer lloc, vull donar-vos les gràcies per brindar-me l'oportunitat d'aquesta entrevista. Per a persones que no provenim de famílies vinculades a l'àmbit del segur, quan comences a dedicar-te al segur, sembla que mai serà la teua professió, jo mai el vaig pensar en els meus primers moments. Vaig començar a treballar en una companyia d'assegurances com a secretària de direcció, i posteriorment vaig compatibilitzar aquesta activitat amb el treball en altres àrees de l'empresa: producció i sinistres. Vaig obtindre el títol de corredor, em semblava fonamental tindre els coneixements suficients per a desenvolupar el meu treball amb èxit i garanties.

Posteriorment, vaig començar a estudiar empresarials.  En l'empresa en la qual treballava vaig voler continuar aprenent i traslladar la meua activitat a l'àrea comercial, però la meua sol·licitud va ser rebutjada perquè aqueixa labor no era adequada per a una dona, i per aqueix motiu vaig causar baixa voluntària i vaig decidir muntar una corredoria d'assegurances per a donar forma a les meues idees del que havia de ser una corredoria d'assegurances: assessorament i gestió del programa d'assegurances de clients, amb disseny de productes especials per a cada necessitat d'empresa/persona.  Crec que muntar Lavani va ser un repte, fer realitat un somni, un projecte de com crear el que hauria de ser una corredoria d'assegurances orientada al client. Si no m'hagueren posat tantes dificultats per a ampliar la meua àrea de treball al món comercial, crec que mai hauria muntat la corredoria. 

2.- La teua presència en el sector de les corredories d'assegurança es remunta a l'any 1987. Des d'aqueix moment no has deixat de treballar en aquest món, cosa que t'ha permés créixer professionalment què t'ha aportat personalment? 

L'orgull personal i professional d'haver aconseguit la meua meta. De crear un negoci sense arrels familiars en el sector, d'aconseguir fer-lo gran en un món, on en el seu moment la presència de les dones es limitava a vendre assegurances de vida, i plans de jubilació per contactes i relacions socials. En aquella època els meus esforços es van dirigir a vendre assegurances especials de responsabilitat civil, empreses, col·lectius d'afinitat, i per descomptat totes les assegurances d'àmbit familiar que em sol·licitaven. Si era un segur, ho féiem. Tots els clients tenien resposta i solució a les seues necessitats asseguradores. Durant els meus primers anys, en les convencions d'assegurances, era l'única dona corredor amb empresa pròpia, i a vegades em preguntaven què feia jo allí…?, i supose que totes aqueixes situacions encara em feien sentir més forta, amb major capacitat de lluita per a aconseguir els meus objectius. Vaig arribar a aconseguir els quasi 11.000.000 d'euros de facturació, i el meu nom sonava en molts llocs del territori espanyol. 

3.- Què és essencial en la teua empresa? Alguna cosa que cregues que no pot faltar. 

El compromís, l'amor propi, l'ètica i la veracitat.  Per a mi és fonamental l'equip de treball, amb persones implicades en el seu treball i desenvolupant tot el seu potencial i creativitat. El segur també pot ser creatiu encara que des de fora aquest aspecte no es perceba amb facilitat.

4.- Quina diferència a Lavani de les altres corredories d'assegurances?

El continu desenvolupament de millora de mitjans, de serveis i de capacitat de resposta immediata als nostres clients.També la implicació i el compromís de tot l'equip en el treball que realitzem diàriament.

5.- Una de les vostres línies de negocis més importants són les assegurances nàutiques…

Cada sector necessita un assessorament especialitzat, i el nàutic és un d'ells en el qual ens hem concentrat des del principi, no és l'únic, però és un molt important per a nosaltres. Els clients nàutics saben que comprenem de seguida el que ens demanen, coneixem les seues inquietuds, els seus dubtes, i estem molt satisfets d'haver pogut ajudar-los en tots aquests anys a trobar les assegurances més beneficioses per a ells, tant en cobertures, com en primes… A part d'això, la mar imprimeix un caràcter especial a les persones que gaudeixen de la mar i/o viuen d'ell. Aquest caràcter fresc, d'aire lliure, d'activitat, ja siga esportiva, privada o d'empresa, ens encanta en Lavani. 

6.- Sou una de les empreses compromeses amb la Federació… què us va animar a crear aquest compromís?

Seguint amb el comentat en el punt anterior, la vela és un esport que es realitza a l'aire lliure, en un marc incomparable que és la mar, la sensació que em genera sempre és de llibertat, aire lliure, i la sensibilitat de conéixer i dominar els vents i els corrents. És un esport noble, i les persones que el desenvolupen comparteixen aquests valors, per la qual cosa sempre m'ha semblat un compromís lògic el donar suport a aquestes actituds des del punt de vista de les assegurances especialitzades. Sempre aportem tot el nostre coneixement a la Federació perquè aquesta puga desenvolupar les seues comeses amb les majors garanties possibles, i és un gran honor per a mi i el nostre equip poder fer-lo.