Actualidad Noticias La FVCV corona a Ítaca, Teamtac i Ardora III com a campions autonòmics de Creuer ORC en el RCN de Calp

Creuer
22 maig 2022
Prop de 30 embarcacions han competit durant dues jornades pel títol autonòmic en les categories ORC A, B i C
FVCV
Calpe

Englobat en el XXII Trofeu Rumb Solidari, el Real Club Nàutic de Calp ha acollit aquest cap de setmana a prop de 30 embarcacions d'11 clubs nàutics de la Comunitat Valenciana per a celebrar el Campionat Autonòmic de Creuer ORC 2022, organitzat pel RCN de Calp i la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana. Una prestigiosa regata que compta com a prova classificatòria per al Campionat d'Espanya de Creuers i que ha tornat a penjar el cartell de complet en el club calpí.

Dues jornades per a definir als campions autonòmics de Creuer ORC 2022

El dissabte 21 de maig arrancava la competició amb una mitjana de 12 nusos i amb les embarcacions més qualificades de la costa valenciana preparades per a salpar. Durant les tres mangues que es van realitzar, els regatistes es van mesurar amb els seus iguals per a aconseguir alçar-se a la part alta de la classificació. Després d'aquesta primera jornada, marcada per unes excel·lents condicions climatològiques, els creueristes començaven a situar-se en el rànquing.

En la primera posició provisional de la categoria ORC A se situava l'embarcació local Ítaca, patronejada per Manuel Gallego, amb primers llocs en les tres mànegues. Entre la flota més nombrosa, la dels ORC B, estava al capdavant el Teamtac del Real Club Nàutic de Dénia, patronejat per Gustavo Gastaldi, amb dos primers i un segon lloc. Els ORC C estaven liderats pel creuer del Real Club Nàutic de València, Andora III, patronejat per Antonio Gadea, amb altres tres primers llocs.

Una última regata costanera decisiva per a tancar el campionat

El diumenge 22 de maig, començava el dia amb poc vent i amb una classificació molt renyida. Un dia que seria decisiu per a coronar als guanyadors autonòmics de Creuer ORC d'enguany. A més, aquest club nàutic de la Costa Blanca, també acollia durant aquesta jornada la quarta prova del Trofeu 5 Clubs 2022.

A les 12 hores, es va donar l'eixida a la flota de creuers amb una intensitat de vent de 5 nusos. Durant tot el matí, els regatistes van estar navegant per les aigües del Mediterrani, demostrant la seua destresa sobre el vaixell i fent front al suau vent. Aquesta jornada els oferia una regata costanera al Albir d'unes 12,5 milles. No obstant això, el vent va caure i es va haver d'acurtar la travessia, situant la línia d'arribades en la badia d'Altea.

L'or de la classe ORC A se queda en el RCN de Calp amb el Ítaca

El calpí Manuel Gallego, al comandament del Ítaca, s'ha marcat un quart lloc durant la travessia d'aquesta jornada que, sumat a les seues tres primeres posicions del dia anterior, li han fet posicionar-se a la part alta del rànquing. A sis punts de distància, amb una puntuació total de 13, es feia amb la plata el Tagomago III, patronejat per Lucía Albelda. Tancant el top 3 d'aquesta categoria, se situava amb 15 punts el Jeffertje II, amb Carl Bal al comandament de la tripulació. Un podi completament compost per regatistes del Real Club Nàutic de Calp.

El Teamtac de Dénia lidera la categoria de Creuer ORC B

Encapçalant la classificació de la flota més nombrosa es troba el Teamtac del Real Club Nàutic de Dénia que, patronejat per Gustavo Gastaldi, ha aconseguit guanyar gràcies als seus 7 punts totals. Una final molt ajustada, que deixava al seu principal rival a tan sols un punt de diferència. El Tanit IV – Medilevel, amb Juan Antonio Sánchez del RCR d'Alacant al comandament, s'ha fet amb la plata gràcies a 8 punts. El bronze d'aquesta categoria es queda a Calp amb l'embarcació Aurora que, patronejada per Javier Lledó, ha aconseguit situar-se en el podi amb 16 punts.

L'embarcació valenciana Ardora III es corona en la classe ORC C

El patró Antonio Gadea, al comandament del Ardora III, ha guiat fins a la victòria absoluta a la seua tripulació amb una impecable classificació composta per 4 primers llocs. La plata d'aquesta categoria es va al Club Nàutic de Campomanes amb Vladislav Goryachev i el seu Chrono, que ha aconseguit sumar un total de 10 punts al rànquing. A tan sols 2 punts de distància, es queda amb el bronze el Marina Sis del Club Nàutic d'Altea, patronejat per Vicente Guijarro González.

Reconeixement als guanyadors, participants i organitzadors

El lliurament de premis ha tingut lloc en el mateix Real Club Nàutic de Calp, on s'ha realitzat simultàniament la del Campionat Autonòmic de Creuer ORC 2022 – XXII Trofeu Rumb Solidari i la de la quarta prova del Trofeu 5 Clubs 2022. Un acte que ha comptat amb la presència de Juan Benlliure, president del RCN de Calp; José Antonio Chapa, vicepresident tercer de la FVCV i president de la ACNCV; Carina Gimeno, vicepresidenta del RCN de Calp i vocal de la FVCV; Rebeca Merchán, regidora de joventut i participació ciutadana de l'Ajuntament de Calp; i Matías Torres, regidor de platges de l'Ajuntament de Calp. El lliurament de premis ha finalitzat amb una rifa i un sorteig d'obsequis nàutics.